FRONTLINE PET CARE
product

Cele mai frecvente afecțiuni ale pisicii

Pisicile sunt expuse unor boli specifice felinelor pe tot parcursul vieții lor. Informați-vă pentru a vă proteja mai bine animalul de companie.

 1. Puricii și căpușele

  Dacă pisica are un stil de viață cu acces la exterior, există un risc ridicat de infestare cu paraziți externi, cum ar fi puricii. Aceștia provoacă mâncărime și, în unele cazuri, dermatita alergică la purici sau DAP. Pruritul - mâncărime severă a pielii - poate fi identificat prin leziunile de pe spatele și coapsele pisicii. Protecția împotriva puricilor se obține cu un tratament eficient atât pentru pisică cât și pentru casă și care conține corticosteroizi pentru a reduce inflamarea pielii în caz de DAP. ATENȚIE, nu utilizați pipete pentru câini care contin permetrină, substanță foarte periculoasă pentru pisici.

  Căpușele sunt mult mai puțin întâlnite la pisici decât la câini. Cu toate acestea, ele pot transmite, de asemenea, boli grave, cum ar fi piroplasmoza.

 2. Cistitele și infecțiile tractului urinar

  Pisicile sunt în special predispuse la infecții urinare. Dacă pisica urinează în afara litierei, plânge când urinează sau dacă găsiți urme de sânge în urina ei, atunci probabil suferă de o infecție urinară, destul de frecventă la pisici. Problemele urinare trebuie tratate rapid pentru a evita durerea și disconfortul precum și posibile complicații, cum ar fi infecțiile renale.

 3. Boli ale căilor respiratorii superioare

  Frecvent observate la pisici, bolile tractului respirator superior se manifestă ca o răceală banală, cu secreții nazale, strănut și dificultăți la respirație și, uneori, conjunctivită.

  Boala în sine nu este gravă, dar, în cazul în care sistemul imunitar al pisicii este slăbit, pot apărea complicații. Dacă pisica are febră și fluidele ei conțin puroi, ea va avea nevoie de un tratament cu antibiotic, până se vindecă complet.

 

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.