FRONTLINE PET CARE
product

Cele mai frecvente afecțiuni ale câinilor

Cum recunoașteți din timp simptomele unei boli pentru a duce câinele la veterinar? Găsiți mai jos o listă a celor mai frecvente afecțiuni, tulburări și simptome care vă va ajuta să identificați rapid dacă animalul este sănătos sau are nevoie de îngrijire medicală.

 • Boli parazitare
  • Dermatită alergică produsă de purici (FAD)

   Pruritul este cauzat atunci când, prin mușcătură, saliva iritantă a puricelui pătrunde în sângele câinelui. Dacă acesta este alergic la saliva puricilor, simptomele se pot manifesta mai intens și mai frecvent și pot include alopecie (pierderea blănii in anumite zone). Încercând să-și calmeze mâncărimea, câinele se va scărpina, se va mușca și se va linge. Dermatita alergică poate fi tratată cu medicamente antiinflamatoare (corticosteroizi) și unguente dermatologice.

  • Babesioza (transmisă de căpușe)

   Această boală mortală este transmisă prin mușcătura de căpușă și duce la anemie și distrugerea celulelor roșii din sânge. Perioada de incubație durează aproximativ 5 zile de la mușcătură. Simptomele care trebuie urmărite sunt febra ridicată, pierderea poftei de mâncare, vărsăturile și urina închisă la culoare. În cazul în care suspectați ca animalul de companie este infectat, este imperativ să-l duceți la o clinică veterinară de urgență, cât mai curând posibil.

 • Tulburări digestive
  • Diaree

   Diareea poate fi un simptom al multor infecții: parazitare, virale, bacteriene sau digestive. Prin urmare, veți avea nevoie să consultați medicului veterinar pentru a determina cauza. În cele mai severe cazuri de diaree, starea generală a câinelui poate fi afectată și el poate suferi, în același timp și de febră, depresie și deshidratare. În astfel de situații este necesară o schimbare imediată în dietă și o vizită la medicul veterinar.

  • Vărsături

   În cazul în care câinele vomită o "spumă" galben-verde, după ce mănâncă iarbă, sistemul său digestiv se curăță. Este un proces normal care permite câinelui să elimine în mod natural paraziții interni. În cazul în care câinele vomită bilă de mai multe ori la rând, pare deprimat și își pierde pofta de mâncare, mergeți la veterinar pentru a vă asigura că nu este un semn al unei boli mai grave.

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.