FRONTLINE PET CARE
product

Cum îngrijim o pisică bătrână

Ce proprietar de pisică nu a visat în secret ca pisica lui să trăiască până la venerabila vârstă de 20 de ani? Genele pisicii tale joacă un rol important în durata vieții ei, dar și îngrijirea este la fel de importantă. Ai puterea să influențezi longevitatea vieții pisicii tale! Iată cum:

 1. Monitorizați-i dieta

  O stare bună de sănătate începe cu un regim alimentar echilibrat. Fie că îi oferiți hrană umedă sau uscată, ceea ce este esențial este aportul de nutrienți. Dacă hrana este umedă, acesta va fi păstrată în frigider și înlocuită mai des decât cea uscată. În plus, pisica trebuie să aibă acces nelimitat la apă proaspătă.

 2. Stimulați activitatea fizică regulată

  Se consideră că, odată cu vârsta, pisicile au nevoie de mai multă odihnă; cu toate acestea, ele trebuie să rămână active. Cu cât o pisica este mai activă, va avea articulațiile mai puțin rigide, organele se vor oxigena mai bine asigurând reînnoirea celulară.

  Pisicile au nevoie de activitate fizică regulată pe tot parcursul vieții lor. Asigurați-vă că pisica se joacă, aleargă și este stimulată în această direcție, chiar dacă înaintează în vârstă.

 3. Supravegheați-o îndeaproape!

  Zicala "prevenția este mai ieftină decât tratamentul" este de asemenea valabilă și pentru pisici - cu atât mai mult dacă sunt mai în vârstă. Programul de imunizare trebuie adus la zi și nu trebuie să uităm de periat, îngrijirea blănii și curățarea periodică a urechii.
  periate și curățate în urechi periodic.

  În ceea ce privește sterilizarea, știați că pisicile sterilizate trăiesc mai mult? Probabil pentru că luptele între masculi sunt mai puțin frecvente. În același fel, o pisică care trăiește în casă este protejată de accidente și întâlniri periculoase.

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.