FRONTLINE PET CARE
product

Cum tăiați corect ghearele pisicii

Dacă pisica voastră duce o viață sedentară, trebuie să îi tăiați ghearele pentru ca acestea să nu se fisureze sau să se rupă și să o rănească. Pentru a-i scurta ghearele în condiții de siguranță, luați următoarele măsuri de precauție.

  1. Cumpărați instrumente adecvate

    Există diferite tipuri de instrumente disponibile: unghiere, foarfece și clești. Folosiți-l pe cel mai potrivit pentru voi. Cel mai important lucru este să vă asigurați că taie vârful unghiilor dintr-o singură mișcare. Să aveți la îndemână tampoane de bumbac îmbibate în alcool, în cazul în care tăiați ghearele prea scurt și curge sânge.

  2. Așteptați momentul potrivit

    Nu încercați să tăiați ghearele pisicii când este foarte activă. Mai bine să așteptați un moment mai liniștit atunci când ea doarme sau se relaxează după o sesiune de mângâiat și se va lăsa ușor manipulată. Nu uitați că pisicilor nu le place să fie surprinse și preferă mișcări lente, blânde. Încercați să îi masați lăbuțele înainte de a-i tăia ghearele.

  3. Adoptați tehnica potrivită

    Odată ce pisica s-a obișnuit să o atingeți pe lăbuțe, strângeți ușor o pernuță pentru a extinde gheara. Tăiați doar partea albă, transparentă, fără să o atingeți pe cea roz, de la bază, care este vascularizată și conține terminații nervoase. În general este mai bine să tăiați prea puțin decât prea mult. Țineți foarfeca la mijlocul distanței dintre partea roz și vârful ghearei, în unghi de aproximativ 45°și tăiați brusc. Veți obține rezultate din ce în ce mai bune în timp și cu multă practică.

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.