FRONTLINE PET CARE
product

Cum să te pregătești pentru o pisică

Asigurați-vă că aveți proviziile esențiale deja la îndemână la sosirea pisicii acasă, pentru a vă bucura de moment și a-l cunoaște pe cel mai nou membru al familiei voastre în liniște și relaxare.

 • Pentru transport

  Când mergeți să preluați pisicuța de la crescător, adăpost sau de la persoana care o are în grijă, veți avea nevoie de o geantă adecvată pentru transport. Nu-i puteți pune o lesă și nici nu o puteți lăsa liberă în autovehicul - ceea ce ar putea duce la un accident. Alegeți o cușcă bună, solidă pentru transportul animalelor de companie. Este perfectă pentru deplasările la veterinar și vă va fi de folos ani de zile.

 • Acasă

  Teritoriul unei pisici este împărțit în mai multe zone: hrănire, odihnă și zonă de alergare/joacă. Pentru a defini aceste zone cât mai clar posibil, plasați echipamentul de mai jos în camere diferite:

  • un copac pentru pisică, cu o stinghie înaltă, unde ea să poată sta fericită ore întregi;
  • un loc pentru ascuțit ghearele, pentru a descuraja utilizarea pereților, perdelelor, mobilei și canapelei în același scop;
  • o cutie de nisip plasată departe de zonele sale de odihnă și de hrănire;
  • un coș sau o cutie din carton (pisicilor le place să aibă un acoperiș deasupra capului);
  • câteva jucării care să le stimuleze instinctul de vânătoare: un șoarece mecanic, un dop de plută legat de un fir, bile de jucărie, etc.

  Nu uitați, pisoii sunt fragili și au nevoie de timp să se obișnuiască cu un mediu nou. Regula de aur atunci când aduceți acasă un pisoi este să nu-l grăbiți. Lăsați-l să descopere mediul în care a fost adus, liniștit, în timpul lui. Nu lăsați copiii să interacționeze cu el, pentru început, sau, în cazul în care acestia sunt destul de mari să înțeleagă, explicați-le faptul că pisoiul trebuie protejat și are nevoie de liniște pentru primele zile.

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.