FRONTLINE PET CARE
product

Cum să te pregătești pentru un cățel

Aducerea unui cățel acasă este un pas important și cu puțină pregătire veți reuși să-i asigurați un mediu propice celui mai nou membru al familiei voastre.

O idee bună ar fi ca proviziile necesare să fie cumpărate înainte de sosirea lui, pentru a evita mersul la magazin în ultima clipă. Momentul în care îl veți aduce acasă ar trebui să fie plănuit din timp- exceptând deciziile luate pe loc. Rețineți: adoptarea unui animal de companie nu este o decizie pe care trebuie să o luați cu ușurință.

Iată o listă de lucruri de care veți avea nevoie:

  • Un bol pentru apă și unul pentru mâncare;
  • Hrană uscată sau umedă, conform recomandării crescătorului sau a medicului veterinar;
  • Un pat pentru animale de companie, izolat de frig și curent, poziționat în afara zonelor circulate intens;
  • O zgardă sau un ham. (Există o gamă largă de produse. Informați-vă în prealabil, pentru a găsi cel mai potrivit model pentru cățelul vostru.)
  • Jucării pentru câini și recompense, pentru a-l face să se simtă confortabil și încrezător.

Odată ajuns acasă, cățelul vostru începe să se obișnuiască cu noul său mediu. Veți dori să-l urmăriți îndeaproape pentru a-l liniști și pentru a-l împiedica să se rănească. Cațelușilor le place să se joace și să exploreze și nu conștientizează pericolul. Pentru a evita accidentele, luați câteva măsuri de precauție necesare: așezați produsele și plantele toxice într-un loc inaccesibil, instalați capace peste prizele electrice, țineți ușile închise și nu lăsați nesupravegheate alimente periculoase, cum ar fi ciocolata, pe care cățelul vostru le-ar putea găsi.

În mod ideal, luați-vă timp liber de la serviciu, pentru a-l petrece cu cățelul, pentru a vă asigura că devine familiarizat și fericit cu noua lui casă și familie.

Nu uitați să mergeți cu cățelul la medicul veterinar pentru vaccinare. Primul vaccin trebuie administrat la aproximativ 6 săptămâni, urmat de o a doua inoculare la 2 până la 4 săptămâni mai târziu, pentru un cățeluș complet protejat. Nu uita de vaccinul anual pentru cățelul tău!

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.