FRONTLINE PET CARE
product

Formează-i deprinderi de bază cățelului tău

Formarea deprinderilor de bază ale cățelului este esențială- cu cât începeți mai devreme, cu atât mai bine. Cu cât învață mai devreme, cu atât veți putea să-i controlați comportamentul în orice situație. Găsiți mai jos câteva tehnici care vă vor ajuta în aces demers.

 1. "Șezi!"

  Cu o recompensă  în mână, poziționați-vă în fața cățelului, care ar trebui să fie, de asemenea, în picioare. Țineți gustarea deasupra capului acestuia, într-o mână și pe cealaltă așezați-i-o pe crupă. Instinctiv, cățelul se va așeza pentru a obține gustarea. În momentul în care s-a așezat, rostiți cuvântul "șezi!", lăudați-l și dați-i gustarea astfel încât să asocieze mișcarea cu recompensa.

  Să nu vă așteptați să învețe din prima lecție. Repetiția și fixarea comenzii - executate cu răbdare și empatie- joacă un rol important în procesul de învățare.

 2. "Culcat!"

  Țineți recompensa în mână și faceți cățelul să se așeze. Așezați mâna închisă în fața nasului cățelului, apoi mișcați-o încet spre podea, astfel încât el va fi nevoit să urmărească mișcarea. În acest fel el va înțelege că va primi gustarea doar când este jos pe podea sau la sol. În clipa în care reușește, lăudați-l și dați-i recompensa!

 3. "Așteaptă!"

  Dați-i cățelului comanda "culcat" și stați lângă el. (Nu îngenunchiați, deoarece va percepe asta ca pe o invitație la joacă). Spuneți-i "Așteaptă!" ținând o mână în fața lui în timp ce vă deplasați doi pași în spate. Dacă nu se mișcă până când nu-l chemați, lăudați-l și repetați exercițiul, deplasându-vă cu un pas mai în spate, de fiecare dată. Dacă se mișcă, nu-l pedepsiți! Reluați lecția, începând un pic mai aproape, și deplasându-vă, de fiecare dată, doar cu un pas înapoi.

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.