FRONTLINE PET CARE
product

Cum spălăm corect câinele

Un câine ar trebui spălat de două până la trei ori pe an, pentru a elimina toată murdăria și mirosurile neplăcute și pentru a permite pielii să respire. Dar cum spălăm corect un câine?

Pentru început, asigurați-vă că aveți la îndemână: un recipient de plastic, șampon pentru câine și balsam, în cazul în care are blana lungă.

Alegeți un loc adecvat; în cazul în care vremea este bună, îl puteți spăla afară. Dacă nu e prea mare, o cadă de baie pentru copii este suficientă. Dacă vă spălați câinele în baie, puneți un covor anti-alunecare în cadă să nu alunece sau să nu zgârie smalțul. Puneți o sită în scurgere pentru a aduna părul.

Turnați puțină apă și începeți prin udarea picioarelor din față și a celor din spate. Mișcați-vă încet, pas cu pas, astfel încât să nu speriați câinele. Umeziți temeinic restul corpului, pornind de la coadă spre spate și în cele din urmă capul. Fiți calm, liniștiți câinele pe tot parcursul îmbăierii și mângâiați-l dacă pare stresat.

Șamponul se diluează cu puțină apă și se aplică pe toată blana. Începeți cu spatele: picioarele, coada și încet încet înaintați spre piept și burtă, deoarece acestea sunt zone sensibile.

După ce șamponul a fost uniform distribuit și masat, clătiți câinele ridicându-i părul pentru a ajunge la subpăr. Apa nu trebuie să fie mai caldă de 38 °C (temperatura corpului unui câine) pentru a nu-i afecta pentru inima.

După ce l-ați clătit până apa este limpede, lasați-l să se scuture și uscați-l cu mai multe prosoape ca să nu răcească. Îl puteți lăsa să se usuce într-o zonă caldă sau puteți să-l uscați cu un uscător de păr (dacă nu este deranjat de zgomot), cu căldura setată la minim, pentru a nu-i arde pielea.

Nu uitați: pentru igiena animalelor de companie, în afară de baie, este important să le curățați, în mod frecvent, urechile și ochii. Gama completă Frontline PET CARE vă ajută să aveți grijă de animalul dumneavoastră de companie cu: șampoane, soluții de curățat urechile, îndepărtarea căpușelor...etc

De ce este importantă toaletarea pentru animalul meu?

Probabil credeți că toaletarea animalelor de companie are doar scop estetic. Ea menține, de asemenea, sănătatea animalului dvs. de companie.

Periatul ajută la îndepărtarea părului mort și încâlcit, a murdăriei și a mătreții. În timpul periatului uleiurile naturale se răspândesc prin blana animalului tău, conferindu-i un luciu sănătos.

Găsiți mai multe răspunsuri în secțiunea Întrebări frecvente

Vrei să scapi de purici și căpușe? Frontline este expertul.

Află mai multe despre produsele împotriva puricilor și căpușelor.